2012. szeptember 23., vasárnap

Hoax

Egy ideje már gondolkozom rajta, hogy írjak pár sort erről a jelenségről, ami tulajdonképpen zavar. Régebben, mivel főleg az e-mail volt jobban előtérben ott terjedt, mostanság pedig bevette magát a közösségi hálózatokra is (talán nem is annyira csak mostanság). Sajnos én is nem egy ilyen, az ismerőseim által közzétett, poszttal találkozom. Tehát, el kellene gondolkozni rajta, hogy mit is osztunk meg másokkal. Én elhiszem, hogy mindenki olyan nagyon jó ember, és ezt természetesen ilyen formán szét is akarja kürtölni, de jó lenne reálisan gondolkozni. Ha valaki segíteni akar egy arra rászorulónak, akkor nyilván nem facebook lájkokat fog kérni cserébe a segítségéért, hanem megteszi azt önzetlenül, lévén az előbbi esetben a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki.
Aztán itt vannak a szép magyar szóval élve simán csak kamunak nevezhető vírus riasztások, meg felhívások, hogy xy majd mit csinál a gépeddel ha ezt meg azt megnézed stb. Nos mielőtt ilyet kiteszünk érdemes pl a google-ban rákeresni, hogy nem csupán átverés e a dolog. Persze ez sokkal nehezebb, mint rányomni a megosztásra tudom jól, de csak így lehet megálljt parancsolni a terjedő hülyeségnek.
Összegzésképpen álljon itt egy kis tananyag, ami bár eléggé régi, de azért nem veszített sokat az aktualitásából szóval ajánlanám mindenki figyelmébe a lánclevelek küldőinek tanfolyamát. Tanulságos olvasmány lehet ilyen esetben.

És akkor most térjünk át más dolgokra.

Elég nyugis hét volt, de a végére kicsit felpörögtek a dolgok. Készítek egy kézikönyvet a múltkor csinált weblaphoz. Szinte még bele sem kezdtem és már 10 oldalnál járok, persze ez azért van, mert igyekszem részletesen bemutatni a kezelőfelület funkcióit.
Tegnap befutott egy számítógép is javításra. Érdekes volt, hogy három böngésző közül egyik sem volt hajlandó betölteni egy weblapot sem ha a címsorába beírtuk a weblap címét. De fura módon a kedvencek közül betöltötte a lapokat. Némi takarítás és frissítés, fölös programok eltávolítása után a probléma megoldódott, igaz vagy 3 órát szenvedtem vele.
Aztán kissé elmaradva, de hamarosan nekilátok készülni is a hétfői oktatásra, mert a Corvina Integrált Könyvtári Rendszer katalogizáló moduljának a használatát kellene bemutatni érdeklődőknek. Szerencsére az idén már második alkalommal, így a korábban használt anyagot most is remekül lehet majd használni.

A bejegyzés zenéje: (MarkOh - Tears don't lie)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése