2013. június 2., vasárnap

Firefox: tárolt felhasználói adatok szerkesztése

Ezt a bejegyzést már egy korábbi időpontban közzé tettem az androbit.org informatikai portálon, de úgy gondolom, ebben a blogomban sem haszontalan, így most itt, minimálisan kiegészítve, újra publikálom.

Idegen helyen nem, de itthon előszeretettel állítom be úgy a Firefoxot, hogy elmentse nekem az internetes űrlapokban megadott adatokat, elsősorban felhasználóneveket, mert jelszavakat itthon sem mentek vele. Időnként azonban előfordul, hogy olyan is kerül ebbe a mezőbe, amit nem szeretnék, hogy megjegyezzen, teszem azt véletlenül elírtam bejelentkezésnél valamelyik adatot. Nos ha már megtörtént a "baj" nem kell kétségbe esni van rá megoldás.
Telepíteni kell az SQLite manager kiegészítőt majd, vagy az Eszközök menüpont alól közvetlenül, vagy a Webfejlesztő menüpont alól indítható el az SQLite manager. Ha elindult nyissuk meg vele a profilunkban levő formhistory.sqlite adatbázis fájlt. Itt aztán szépen meg kell keresni azt a sort, amire nincsen szükségünk és törölni.

Az SQLite manager ablaka

A kiegészítő kezelőfelülete, mint az a képernyőképen is látszik, eléggé felhasználóbarát, pár perc óvatos ismerkedés után könnyedén el tudjuk végezni benne a kívánt műveletet.
Természetesen nem csak a Firefox által használt adatbázis fájlok, de bármely más SQLite fájl is szerkeszthető a segítségével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése